Türkiye, EURO 2024’ün en pahalı 10 takımı arasında

13 Haziran 2024

A
A

EURO 2024'e katılan takımlar arasında en değerli kadrolara sahip olan takımlar belli oldu. Türkiye A Milli Futbol Takımı, 380 milyon euroya yakın kadro değeriyle turnuvanın en değerli 10. takımı olmayı başardı.

ZgotmplZ

Cuma günü startı verilecek olan Avrupa futbol şampiyonası EURO 2024’ün en pahalı takımları arasına, Türk A Milli Futbol Takımı da girmeyi başardı.

Futbol maçlarının canlı skorlarını okuyucularıyla paylaşan Flashscore’un salı günü yayınladığı rapora göre Türkiye, 380 milyon euroya yakın kadro değeriyle, 24 takımın katıldığı turnuvada en değerli 10. takım.

A Milli Takım’ın toplam kadro değeri, turnuva ortalamasının yüzde 23 altında kalırken, takımın en değerli oyuncusu 42 milyon euroyu geçen bonservis bedeliyle Hakan Çalhanoğlu.

Turnuvanın en değerli takımı ise pek şaşırtmadı: İngiltere, 1,4 milyar değerindeki kadrosuyla zirveye yerleşti.

İngiltere'nin devasa kadro değeri, sadece oyuncu değeri açısından bakıldığında bile, aralarında Dominika, Samoa ve Mikronezya'nın da bulunduğu 10 ülkenin gayrısafi yurtiçi hasılasını (GSYİH) gölgede bırakıyor.

Bu aynı zamanda, turnuva ortalaması olan 472 milyon euro’dan %205 daha yüksek bir değer.

Real Madrid'de orta saha oyuncusu olarak forma giyen Jude Bellingham, 195 milyon euroluk mevcut piyasa değeriyle şu anda İngiltere'nin kadrodaki en değerli oyuncusu ve İngiltere kadrosunun toplam değerinin %13'ünden fazlasını oluşturuyor.

Harry Kane ise, geçen sezon tüm kulvarlarda attığı 52 golle takımın en çok gol atan oyuncusu konumunda.

Fransa ise 1,27 milyar euro’luk kadrosuyla ikinci sırada.

Fransa’nın en değerli oyuncusu ise, kısa süre önce Real Madrid'e transfer olduğunu açıklayan ve 200 milyon euroyu geçkin piyasa değerine sahip olan forvet Kylian Mbappe.

Listenin üçüncü sırasında ise Portekiz yer alıyor. EURO 2016'nın galibi olan takım, 1,06 milyon euroyu geçkin kadro değeriyle turnuvanın ortalamasının %125 üzerinde kalıyor.

Portekiz kadrosunun en değerli oyuncusu, Milan'ın forvet oyuncusu 90 milyon euroyu geçen değeriyle Rafael Leao.

Katar 2022 Dünya Kupası'nın ardından futbolu bırakacağı spekülasyonlarına rağmen, Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında forma giyen 39 yaşındaki Cristiano Ronaldo da kadroda yer alacak. Yaygın bilinen lakabı ile "CR7", şu ana kadar attığı 128 gol ve forma giydiği 206 milli maçla Portekiz'in en çok gol atan ve en çok forma giyen oyuncusu konumunda.

İspanya, ortalama kadro değerinin yüzde 96 üzerinde olan 927 milyon euroluk kadro değeriyle dördüncü sırada yer alıyor.

İspanya'nın en değerli oyuncusu, 116 milyon euroyu aşan değeriyle Manchester City’de forma giyen orta saha oyuncusu Rodri.

EURO 2024’ün ev sahibi Almanya ise 803 milyon euroyu aşan kadro değeriyle altıncı sırada yer alıyor.

Bayern Münih'in orta saha oyuncusu Jamal Musiala 118 milyon euroya yaklaşan piyasa değeriyle Panzerlerin açık ara en değerli oyuncusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar