Türkiye'den EURO 2024 öncesi kötü prova

11 Haziran 2024

A
A

EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Futbol Takımı, şampiyona öncesinde oynadığı son hazırlık maçında deplasmanda Polonya'ya 2-1 mağlup oldu.

ZgotmplZ
Karşılaşmada gol kaydeden Polonyalı futbolcular, sevinç yaşadı.
AA

Cuma günü başlayacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) öncesi Türkiye A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Polonya ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi.

Polonya'ya galibiyeti getiren golleri 12'nci dakikada Swiderski ve 90'ıncı dakikada Zalewski kaydetti.

Türkiye'nin tek golü ise 77'nci dakikada Barış Alper'den geldi.

GALİBİYET ÖZLEMİ 5 MAÇA YÜKSELDİ

Polonya'ya mağlup olan Türkiye A Milli Takım'ın, galibiyet özlemi 5 maça yükseldi. Son olarak 18 Kasım 2023'te deplasmanda Almanya ile oynadığı hazırlık maçını 3-2 kazanan Türkiye, daha sonra oynadığı 1'i resmi 5 maçı kazanamadı.

Avrupa Şampiyonası eleme grubu son maçında deplasmanda Galler ile berabere kalıp grup lideri olarak EURO 2024 bileti alan Türkiye, mart ayında oynadığı hazırlık maçlarında Macaristan'a 1-0, Avusturya'ya da 6-1 mağlup oldu. Türkiye, 4 Haziran'da ise İtalya ile deplasmana golsüz berabere kaldı.

BARIŞ ALPER YILMAZ 2'NCİ GOLÜNÜ ATTI

Polonya karşısında ay-yıldızlı ekibin tek golünü atan Barış Alper Yılmaz, A Milli Takım formasıyla çıktığı 15'inci maçta 2'nci kez gol sevinci yaşadı.

Barış, mücadelenin 46'ncı dakikasında Semih Kılıçsoy'un yerine oyuna dahil oldu.

Barış, A Milli Takım'daki ilk golünü deplasmanda 1-0 kazanılan Hırvatistan maçında atmıştı.

POLONYA'DA PIATEK VE SZYMANSKİ FORMA GİYDİ

Süper Lig'de RAMS Başakşehir forması giyen Krzysztof Piatek ve Fenerbahçeli Sebastian Szymanski, Türkiye'ye karşı forma giydi.

Piatek, mücadelenin 19'uncu dakikasında Polonya'nın ilk golünü atan ve sakatlanan Swiderski'nin yerine oyuna dahil oldu. Szymanski ise ikinci yarının başında Piotrowski'nin yerine oyuna girdi. Polonya'da Bitexen Antalyaspor'da kariyerini sürdüren Adam Buksa ise yedekler arasında yer aldı.

PGE Narodowy Stadı'nda oynanan mücadeleyi 48 bin 677 kişinin izlediği açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar