Buse Savaşkan hızla iyileşiyor

8 Temmuz 2024

Güncelleme: 8 Temmuz 2024

A
A

2 Ağustos'ta 2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak olan Buse Savaşkan'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Savaşkan, online katıldığı basın toplantısında son durumunu paylaştı.

ZgotmplZ

2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak olan Buse Savaşkan için basın toplantısı düzenlendi.

Ayağındaki sakatlık nedeniyle toplantıya online katılan Savaşkan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve açıklamalarda bulundu. Toplantıda Savaşkan'ın anne babası da yer aldı.

Buse Savaşkan, olimpiyatların her zaman hedefleri arasında olduğunu ve bunu başarabileceğine kendisinden çok çevresindekilerin inandığını belirtti. Genç nesil sporculara örnek olmayı temenni eden Savaşkan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü, Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı ve Genel Sekreteri Derya Atamer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

SAKATLIK DURUMU

Sakatlığı ile ilgili bir soru üzerine, Türkiye Şampiyonası esnasında ayağında küçük bir yırtık oluştuğunu ve iyileşme sürecinin iyiye gittiğini belirten Savaşkan, iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla koltuk değneği kullandığını söyledi. Doktoruyla yapacağı görüşmenin ardından daha net bilgi alacağını ifade eden Savaşkan, olimpiyatlara kadar tamamen iyileşeceğine inandığını belirtti.

Yüksek atlama dalında yarışan Savaşkan, kişisel en iyi derecesinin 1.92 metre olduğunu ve Türkiye rekoru olan 1.95 metreyi kırmayı hedeflediğini söyledi.

Buse Savaşkan, 7 yıldır ailesinden uzak kaldığını ve bunun çok zor olduğunu belirtti. Annesinin yemeklerini çok özlediğini ve başarılarını ailesiyle kutlamayı çok istediğini dile getirdi.

Genç sporculara tavsiyelerde bulunan Savaşkan, kendilerine olan inançlarını yüksek tutmaları gerektiğini ve başarı için bazı fedakarlıklar yapılması gerektiğini vurguladı.

Savaşkan, arkasında duran kurumun Kıbrıs Türk Atletizm Federasyonu olduğunu ve Cumhurbaşkanı ile Başbakanın sürekli destek verdiğini belirtti. Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan yeni yeni destek almaya başladığını, ancak Kıbrıs Türk Atletizm Federasyonu’nun desteğinin olimpiyatlara gitme sebebi olduğunu ifade etti.

2 AĞUSTOS'TA YARIŞACAK

Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, Buse Savaşkan’ın inanıp güvendikleri sporculardan biri olduğunu ve başarısının yeni nesil sporculara hedeflerine ulaşabileceklerini gösterdiğini söyledi. Savaşkan’ın çok zor bir süreçten geçtiğini ve 6-7 ay yurt dışında kamplarda bulunduğunu belirtti.

33. Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek. Buse Savaşkan, bu prestijli organizasyonda KKTC'yi temsil edecek.

Federasyon Genel Sekreteri Derya Atamer, Savaşkan’ın dünya sıralamasında 29’uncu sırada olduğunu ve bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Atamer, Savaşkan’ın olimpiyatlarda ilk kez yarışacağını ve 2 Ağustos'ta sabah yarışacağını söyledi.

Buse Savaşkan’ın annesi Faika Savaşkan, kızına destek veren herkese teşekkür etti ve Buse'nin her zaman hırslı ve başarılı biri olduğunu ifade ederek gurur duyduğunu belirtti. Babası İlhan Savaşkan ise Buse’nin Olimpiyatlara gitme hedefini başarabileceğine her zaman inandığını ve son altı aylık sürecin çok zor geçtiğini, ancak Buse’nin başarılarını hakkıyla elde ettiğini söyledi.

Antrenörü Genadi Zuev de Buse Savaşkan’ın çok yetenekli bir atlet olduğunu ve daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar