Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gol atan en genç Türk futbolcu oldu

18 Haziran 2024

Güncelleme: 19 Haziran 2024

A
A

Real Madrid’in genç yıldızı Arda Güler, Gürcistan’a attığı şık golle tarihe geçti. Arda Güler, Cristiano Ronaldo'yu geçerek Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde oynadığı ilk maçında gol atan en genç oyuncu oldu.

ZgotmplZ

Ceza sahası dışından yolladığı sert şutla ağları havalandıran Güler, aynı zamanda, dünyaca ünlü Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun elinde bulundurduğu bir rekoru da kırarak, çıktığı ilk EURO maçında gol atmayı başaran, onlu yaşlarındaki en genç futbolcu oldu.

Almanya’da düzenlenmekte olan EURO 2024 F Grubu’nun bu akşam Dortmund’da oynanan ilk maçında Türkiye, rakibi Gürcistan’ı 3-1’lik bir skorla mağlup etti.

Henüz 19 yaşında olan Arda Güler, futbola başkent Ankara ekiplerinden Gençlerbirliği altyapısında başladıktan sonra, 2019 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Fenerbahçe’de geçirdiği iki sezonun ardından as takıma yükselen Güler, Süper Lig’de gösterdiği etkileyici performansla İspanyol devi Real Madrid’in dikkatini çekti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında eflatun-beyazlılara transfer olan Arda, La Liga’da da üstün bir performans göstermeye devam ediyor.

RONALDO'YU GERİDE BIRAKTI

Arda ayrıca milli takımla büyük turnuvalarda ilk gol sevincini yaşadı.

Öte yandan Arda Güler, Cristiano Ronaldo'nun geçerek Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde oynadığı ilk maçında gol atan en genç oyuncu oldu.

Maça 11’de başlayan Arda Güler, 79. dakikada yerini Yusuf Yazıcı’ya bıraktı.

"Ancelotti hocam da bana mesaj attı"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Arda Güler, attığı gol ve galibiyet hakkında şu sözleri sarf etti:

''İnanılmaz hisler içindeyim. Sürekli bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanlara mutluluk yaşatmak istiyordum. Bana inanılmaz sevgi var, ben de bunu karşılığını vermek için çok çalışıyorum. Çok çalışıp böyle goller atabilirim umarım. İdmandan sonra bu şutları çok çalışıyorum. Ancelotti hocam da bana mesaj attı. Desteğini gösterdi. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Umarım böyle devam eder.''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar