Filenin Sultanları'ndan 4'üncü mağlubiyet: Finallere gidecekler

Anadolu Ajansı, 16 Haziran 2024

Güncelleme: 16 Haziran 2024

A
A

FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nin 3'üncü haftanın son maçında Brezilya ile karşılaşan "Filenin Sultanları", üç sette de puan alamayarak yenildi. Ay-yıldızlı ekip, finallere yükselmeyi ise garanti altına aldı.

ZgotmplZ AA

Türkiye'nin A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) üçüncü haftasındaki 4'üncü ve son maçında Brezilya'ya 3 - 0 yenildi.

Finallere yükselmeyi garantileyen ay-yıldızlılar, Çin'in Hong Kong özel idari bölgesinde oynanan mücadeleyi kaybederek turnuvanın grup aşamasını 8 galibiyet, 4 mağlubiyetle tamamladı.

Son VNL şampiyonu Türkiye'nin dün Çin'e yenilmesiyle ele geçirdiği kadınlar dünya sıralaması liderliğini perçinleyen Brezilya ise 12'de 12 yaparak finallere lider olarak gidecek.

Grup aşamasındaki sıralama ile Paris 2024 Olimpiyatları kura çekimini etkileyecek dünya sıralaması, Japonya-ABD ve Çin-Polonya karşılaşmalarının ardından netleşecek.

2024 VNL Finalleri, 20-23 Haziran tarihlerinde Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oynanacak.

KARŞILAŞMANIN EKİPLERİ

Türkiye: Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Aslı Kalaç, Melissa Vargas, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar (Gizem Örge, Ayça Aykaç, Cansu Özbay, Derya Cebecioğlu, Tuğba Şenoğlu İvegin, Simge Aköz, Beyza Arıcı)

Brezilya: Roberta, Gabi, Carol, Rosamaria, Ana Cristina, Thaisa (Nyeme, Macris, Tainara)

Setler; 14-25, 14-25, 19-25 olarak sonuçlanırken, toplam 59 dakika sürdü (19, 19, 21).

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar