Türkiye, Uluslar Ligi perdesini açıyor

4 Eylül 2024

A
A

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup'taki ilk maçında cuma günü Galler ile karşı karşıya gelecek. ​

ZgotmplZ

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi serüveni başlıyor.

UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile mücadele edecek Türkiye, ilk maçında 6 Eylül Cuma günü Galler ile karşı karşıya gelecek.

GALLER-TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Galler'in başkenti Cardiff'te bulunan Cardiff City Stadyumu'nda Kıbrıs saati ile 21.45'te başlayacak müsabakada Norveç Futbol Federasyonu'ndan Rohit Saggi düdük çalacak. 

Mücadele TV8 ve Exxen platformundan canlı olarak yayınlanacak.

GALLER İLE 10'UNCU RANDEVU

Türkiye, Galler ile 10'uncu kez rakip olacak. Milliler, tamamı resmi 9 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 yenilgi, 2 beraberlik yaşadı.

Avrupa Şampiyonası'nda bir, Dünya Kupası Elemeleri ile Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 4'er olmak üzere rakibine 9 maçta 10 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 13 gol gördü.

Türkiye, Galler ile son olarak 21 Kasım 2023'te EURO 2024 elemeleri son maçında Cardiff'te karşı karşıya geldi. Maç, 1-1 eşitlikle tamamlandı.

TÜRKİYE'NİN UEFA ULUSLAR LİGİ SERÜVENİ

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi'nde 4'üncü kez mücadele edecek.

Uluslar Ligi'nde iki kez B Ligi ve bir kez de C Ligi'nde mücadele eden ay-yıldızlı ekip, üçüncü kez mücadele edeceği B Ligi'ni zirvede tamamlayarak ilk kez A Ligi'ne yükselmeye çalışacak.

UEFA Uluslar Ligi'ndeki ilk iki macerasında yer aldığı B Ligi'nde gruplarında son sırada yer alan Türkiye, C Ligi'ni ise lider tamamlayarak yeniden B Ligi'ne döndü.

Uluslar Ligi'nde üç sezonda toplam 16 maç oynayan ay-yıldızlı ekip 6 galibiyet, 6 yenilgi ve 4 beraberlik yaşadı. Bu maçlarda 28 gol atan Türkiye, kalesinde ise 20 gole engel olamadı.

MAÇ TAKVİMİ

UEFA Uluslar Ligi'ndeki 4'üncü macerası B Ligi 4'üncü Grup'ta 6 Eylül'de deplasmanda oynayacağı Galler maçıyla başlayacak olan Türkiye, 9 Eylül'de İzmir'de İzlanda karşısına çıkacak, 11 Ekim'de ise Karadağ'ı konuk edecek.

14 Ekim'de İzlanda deplasmanına çıkacak ay-yıldızlı ekip, 16 Kasım'da Galler'i ağırlayacak ve 19 Kasım'da Karadağ ile oynayacağı maçla grubunu tamamlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar