DAÜ öğrencilerinden Teknofest’te birincilik

30 Eylül 2024

Güncelleme: 30 Eylül 2024

A
A

Teknofest’in Uçan Araba Simülasyon Yarışması'nda bu yıl DAÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri Furkan Batı, Deniz Demir ve Cemre Yeşil'den oluşan ASHINA takımı oldu.

ZgotmplZ

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali Teknofest’in Uçan Araba Simülasyon Yarışması'nda bu yıl birinci, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ASHINA takımı oldu. Takım, Bilişim Sistemleri Mühendisliği Programı öğrencisi Furkan Batı ile Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri Deniz Demir ve Cemre Yeşil'den oluşuyor.

5-8 Eylül tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen finallerde, ASHINA takımı, aralarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nin de bulunduğu 14 üniversite takımını geride bırakarak birincilik elde etti. Yarışmanın amacı, uçan araba sistemlerinin gerçek hayata uyarlanabilmesini sağlamak. Simülasyon ortamında üç boyutlu bir şehirde yarışan takımlar, uçan arabaları çeşitli engel ve durumlara rağmen hedef noktalarına ulaştırmayı başarmaya çalışıyor.

DAÜ ASHINA takımı, başarılı algoritma sunumu ve final senaryolarıyla birincilik unvanını kazandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar