Ataoğlu, Türk vatandaşlarına seslendi: Yunan adaları yerine KKTC'ye gelin

29 Ağustos 2024

Güncelleme: 29 Ağustos 2024

A
A

Ataoğlu, "Türk vatandaşlarını Yunanistan ve diğer adalar yerine her bütçeye uygun kaliteli tatil seçeneklerine sahip Kuzey Kıbrıs'a bekliyoruz." dedi.

ZgotmplZ Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde başlatılan "Ada Kıbrıs" projesi ile ilgili Türkiye'den Akşam gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

Projeyle öncelikli hedeflerinin 85 milyon Türk vatandaşı olduğunu vurgulayan Ataoğlu, şunları kaydetti:

"Biz aynı dil, aynı din, aynı para birimini paylaşıyoruz. Nasıl ki yıllar önce Türkiye Kuzey Kıbrıs'a sahip çıktı, şimdi yine aynı şekilde adalarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Türk vatandaşlarını Yunanistan ve diğer adalar yerine her bütçeye uygun kaliteli tatil seçeneklerine sahip Kuzey Kıbrıs'a bekliyoruz."

KKTC'nin 2023 yılında 3 milyon turist ağırladığı bilgisini veren Ataoğlu, bu yıl yüzde 40-50 arası artışla bu sayıyı 4-4.5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Ataoğlu ayrıca, 3 yıl içinde 7 yeni otel açılacağı bilgisini de vererek, "Bu otellerin hayata geçmesiyle 15 bin ilave yatak kapasitesi olacak." dedi. KKTC'nin 30 bini otellerde, 50 bini de konutlarda olmak üzere 80 bin yatak kapasitesi bulunuyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar