Rum Yönetimi'ne kınama: Çözümden uzak bir tutum sergileniyor

20 Ağustos 2024

Güncelleme: 20 Ağustos 2024

A
A

Başbakan Üstel, GKRY'nin KKTC turizmini engelleme girişimlerini kınayarak, Rum Yönetimi'nin aklıyla Kıbrıs'ta uzlaşıya varmanın mümkün olmayacağını vurguladı.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin KKTC turizmini engelleme girişimlerine tepki gösterdi.

Açıklamasında, Rum Yönetimi'nin önce taşınmaz mülk yatırımı yapanların peşine düştüğünü kaydeden Üstel, şimdi de ülkenin önemli gelir kaynağı olan turizm sektörüne göz diktiğini belirterek, "İnsan hak ve özgürlükleri ile bağdaşmayan, düşmanca düşüncenin tezahürü bu uygulamayı şiddetle kınıyorum." dedi.

Başbakan Üstel açıklamasında şunları ifade etti:

"Rum Yönetimi yeni bir aksiyonla, Larnaka’dan ülkemize geçmek isteyen önceden rezervasyonlu turistleri kısıtlamak için adımlar atmaktadır.

Önce taşınmaz mülklere yatırım yapanların peşine düşen zihniyet, şimdi de Kıbrıs Türk Halkı’nın önemli gelir kaynağı turizm sektörümüze göz dikmiştir.

Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçen turistlere yönelik uyguladığı engellemeler, uluslararası hukukun seyahat özgürlüğü ve devletlerin egemenlik hakları açısından karmaşık bir durum yaratmaktadır.

Bu tür uygulamalar, iki halk arasındaki gerilimi artırarak ayrımcılığa yol açmakta ve seyahat özgürlüğü gibi uluslararası hukukta korunması gereken hakları ihlal etmektedir. 

Rum Yönetimi, bu engellemelerle Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlamak yerine, çözümden uzak bir tutum sergilemektedir.

Başlı başına, insan hak ve özgürlükleri ile bağdaşmayan, düşmanca düşüncenin tezahürü bu uygulamayı şiddetle kınıyorum. Rum Yönetimi’nin, 1963 Yılı’ndan beridir Kıbrıs Türk Halkı’na yönelik uyguladığı sindirme siyasetini bu vesileyle reddediyorum.

Kıbrıs Adası üzerinde iki halkın arasında komşuluk ilişkilerini zedeleyen, iki halk arasında işbirliği olasılığını bir kez daha berhava eden Rum Yönetimi’ni akıl yoluna davet ediyorum.

Rum Yönetimi bilmelidir ki, ekonomik kuşatma ve sindirme politikalarına Kıbrıs Türk Halkı asla izin vermeyecektir.

Her fırsatta, Kıbrıs’ta çözüm istediğini söyleyen Rum Yönetimi’nin aklı ile bir uzlaşıya varmak mümkün olmayacaktır."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar