Töre'den Güney'e tepki: Silahla yapamadılar

20 Ağustos 2024

A
A

GKRY’nin turistlerin Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçişini engelleme çabasını eleştiren Zorlu Töre, Rumların silahla yapamadıklarını ekonomik, siyasal ve sosyal abluka uygulayarak yapmaya çalıştığını ancak bunu başaramayacağını kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Rum yönetiminin KKTC turizmini hedef alan girişimine tepki gösterdi.

Meclis Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Töre, Rumların Kıbrıs’ı bir Helen adası olarak gördüğünü, Rum fanatizminin durmak bilmediğini, bundan dolayı da KKTC ekonomisini çökertmek için hesap kitap yaptığını söyledi.

Zorlu Töre, Rumların silahla yapamadıklarını ekonomik, siyasal ve sosyal abluka uygulayarak yapmaya çalıştığını ancak bunu başaramayacağını kaydetti.

Akritas Planı’nın benzerini farklı yöntemlerle uygulanmaya çalışıldığını belirten Töre, Hristodulidis’in bir yandan müzakere istediğini diğer yandan da KKTC’ye yönelik müdahalelerde bulunmaya çalıştığını dile getirdi.

“HRİSTODULİDİS’İ AKLI SELİME DAVET ETSEK DE GELMEYECEKTİR”

“Hristodulidis’i aklı selime davet etsek de gelmeyecektir.” diyen Zorlu Töre, Rum liderin Kıbrıs Türk Halkı’nı hor ve azınlık gören bir zihniyete sahip olduğunu belirtti. Meclis Başkanı Töre, Rum - Yunan ikilisinin Kıbrıs’ı helenleştirme çabalarından vazgeçmediğini kaydederek Hristodulidis olduğu müddetçe de bir yumuşama olmayacağını ifade etti.

Töre, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere de çağrı da bulunarak Rum yönetiminin takındığı tavrı görmelerini istedi.

Almanya’nın en önde gelen tur operatörü TUI, Güney Kıbrıs yönetimi ile yaptığı anlaşmayla, Avrupa’dan Güney Kıbrıs’a gelecek olan turistlerin Kuzey Kıbrıs’a geçişinin engellenmesi ve KKTC'ye düzenlenen tüm turların 31 Ağustos 2024'e kadar durdurulması kararı almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar