Turizmin 12 aya yayılması için hazırlık süreci başladı

13 Haziran 2024

Güncelleme: 13 Haziran 2024

A
A

Turizm Master Planı için hazırlık süreci başladı. Plan çerçevesinde "Turizm Eylem Planı" hazırlanacak. Çalışmalar 6 ilçe özelinde ve ulusal öncelikler esas alınarak yürütülecek ve yerel kalkınma odaklı olacak.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2025-2035 Turizm Master Planı için hazırlık süreci başladı.

urizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Muharrem Tuna konuşma yaptı.

TURİZMİN ÖNEMİ VE PLANIN GEREKÇESİ

Fikri Ataoğlu, Turizmin ülke ekonomisi için önemini vurgulayarak, master planın kalıcı ve sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çekti. Bu planın turizmin "Anayasası" olacağını ve ülke turizmine yol göstereceğini belirtti.

Serhan Aktunç, Turizmde planlama eksikliği olduğunu ve bu eksikliği gidermek amacıyla kapsamlı bir yol haritası oluşturmak için ekip kurulduğunu ifade etti.

Muharrem Tuna, Turizmin 70'e yakın sektörü desteklediğini belirterek, KKTC için sürdürülebilir bir turizm planlamasının önemini vurguladı.

MASTER PLANIN AMAÇLARI VE İÇERİĞİ

Fikri Ataoğlu, Planın, hükümet değişikliklerinden etkilenmeden uygulanabilecek bir sistem yaratacağını söyledi. Ayrıca, Girne Antik Limanı, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın anıt mezarı gibi projeler hakkında bilgi verdi.

Muharrem Tuna, Planın, KKTC için içeriği zengin bir yol haritası olacağını, turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini ve planın turizmin geliştirilmesinde temel kaynak olacağını belirtti.

PLAN KAPSAMINDAKİ ÇALIŞMALAR

Muharrem Tuna, Plan kapsamında "KKTC Turizm Vizyonu" geliştirilecek, turizmin taşıma kapasitesi sınırlarında gelişim sağlanacak, turizme yönelik kurumsal yapı güçlendirilecek, turizm alanlarının mekansal planlaması yapılacak ve "Turizm Eylem Planı" hazırlanacak. Çalışmalar 6 ilçe özelinde ve ulusal öncelikler esas alınarak yürütülecek ve yerel kalkınma odaklı olacak.

Toplantıda ayrıca Türkiye ile işbirliği içinde yapılan projeler ve KKTC tanıtım filmlerinin Rusya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde gösterilmesi gibi konulara da değinildi. Bu kapsamlı master planın, KKTC turizminin sürdürülebilir gelişimini sağlamak için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar