Formula 1 Türkiye'ye dönüyor... 2'nci Cumhurbaşkanı Talat'ın ödül vermesi çok konuşulmuştu...

30 Nisan 2024

Güncelleme: 30 Nisan 2024

A
A

2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili süreç başlıyor. Yarışların düzenlendiği İstanbul Park'ta 2006 Türkiye Grand Prix'ini kazanan Felipe Massa'ya ödülünü 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat vermişti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Formula 1 yarışlarının yeniden Türkiye'de düzenlenmesi ile ilgili sürecin başlatılacağını açıkladı.

İstanbul'da konuşan Ersoy, Formula 1 sahasının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğuna işaret ederek, "Nisan ayı içerisinde ihale süreci gerçekleşti ve başarıyla tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Mayısın ilk haftasında yer teslimleri yapılacak. Mevcut kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devir teslim gerçekleştirilecek. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili süreç başlayacak." dedi.

İstanbul Park, toplamda 9 yarışa ev sahipliği yaptı.
FORMULA 1 TÜRKİYE HAKKINDA

İlk kez 2005'te gerçekleştirilen Türkiye'deki Formula 1 (Türkiye Grand Prix) yarışlarına İstanbul Park ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Park, Tuzla ilçesinde, Akfırat mevkiinde bulunuyor.

2003 yılında temeli atılan pist, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 yarışlarına 2005-2011 yılları arasında, 2020 ve 2021'de toplamda 9 yarışa ev sahipliği yaptı.

İlk Türkiye Grand Prix'inin kazananı Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes) oldu.

2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın ödül vermesi o dönem çok konuşulmuştu.
2006'DA MASSA’NIN ÖDÜLÜNÜ TALAT VERMİŞTİ

2006 Türkiye Grand Prix'ini kazanan Felipe Massa'ya (Ferrari) ödülü 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat takdim etmişti.

Tek kanaldan dünyanın 203 televizyonuna ulaşan yayında, "Mehmet Ali Talat, President of Turkish Republic of Northern Cyprus - Mehmet Ali Talat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" alt yazısını yaklaşık 2.5 milyar kişi izlemişti.

Seramoniden önce "Uluslararası bir platformda böyle bir ödül vermenin KKTC’nin temsili açısından da önemli olacağını düşünüyorum" diyen Talat, ödülü verdikten sonra ise, "En sonunda ödülü vermem ve KKTC’nin adının yazılması çok güzeldi. Gerçi ilan edilmesine gerek yok, zaten varız. Ama çok güzel oldu." diye konuşmuştu.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Güney Kıbrıs'ın şikayeti üzerine Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na 5 milyon dolar ceza vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar