Türkiye'nin olimpiyat kafilesindeki kadın sporcu sayısı erkekleri geçti

11 Temmuz 2024

A
A

Türkiye 18 spor dalında 102 sporcuyla oyunlarda yer alacak.  Kafilede kadın sporcu sayısı erkeklerden fazla olacak. Kıbrıslı Türk atlet Buse Savaşkan da, Paris'te Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak.

ZgotmplZ

Paris Olimpiyatları için geri sayım başladı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki oyunlar 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Son açıklanan listeye göre Türkiye 18 spor dalında 102 sporcuyla oyunlarda yer alacak. Bireysel dalların yanında "Filenin Sultanları" takım olarak yarışacak.

Okçuluk ve artistik cimnastik dallarında takım halinde kota alan sporcular, hem bireysel hem de takım olarak yarışabilecek.

Kafilede kadın sporcu sayısı erkeklerden fazla olarak netleşti. Buna göre 54 kadın ve 48 erkek sporcu Paris Olimpiyatları'nda yarışacak. Böylece Londra 2012’den sonra ikinci kez kafiledeki kadın sporcu sayısı erkek sporcuları geçti. 2020 Tokyo olimpiyatlarında 50 kadın sporcu, 57 erkek sporcu Türkiye'yi temsil etmişti.

Kıbrıslı Türk atlet Buse Savaşkan da, Paris'te Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak.

Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçi, Türkiye'nin büyük madalya umudu Rıza Kayaalp, yasaklı madde kullanımı nedeniyle oyunlara katılamıyor.

Türkiye'nin bugüne kadar toplam 104 Olimpiyat madalyasının 66'sı güreş müsabakalarında alındı.

Tokyo'da düzenlenen 32'nci Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye 2'si altın, 2'si gümüş ve 9'u bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanmıştı.

Olimpiyat altınları okçulukta Mete Gazoz ve boksta Busenaz Sürmeneli’den gelmişti.

Türkiye Tokyo'da madalya sıralamasını 35'inci olarak bitirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar