2 defa doğan bebek, şimdi 1 yaşında

12 Eylül 2024

A
A

İngiltere'de Lisa Coffee'nin bebeği Luca'nın omurga sorununu çözmek için 6 aylık hamileyken bebek karnından alınıp ameliyat edildi, sonra tekrar annesinin karnına yerleştirildi. Luca dokuz aylık hamilelik sürecinin ardından doğdu.

ZgotmplZ

İngiltere'de Luca isimli bebeğinin inanılmaz doğum hikayesi tıp dünyasında ses getirdi. Annesinin karnından alınan bebek ameliyat edilerek yeniden annesinin karnına yerleştirildi.

İngiltere'de 23 yaşındaki Lisa Coffee, karnındaki bebeğinde omurga eğriliğine yol açacak bir sorun olduğunu öğrenince riskli operasyonu kabul etti.

Doktorlar, Lisa'ya bebeğinin hayatını etkileyecek bir doğum sorunu yaşayacağını söyledi.

Uzmanlar, genç kadın 6 aylık hamileyken bebeği karnından çıkartarak omuriliğindeki sorunu gidermek için ameliyata aldı. Bebek daha sonra annesinin karnına yeniden yerleştirildi.

Hamilelik, Luca adı verilen bebeğin dokuz aylık doğumuyla son buldu. Böylece küçük Luca, iki defa doğmuş oldu. 

Tıp dünyasında ses getiren çifte doğumun kahramanı Luca bugün bir yaşında. Ameliyata rağmen yürüme güçlüğü çeken bebeğin hareketlerinin geliştirilmesi için yoğun bir fizyoterapi programı uygulanıyor.

Bir dizi omurga ve beyin ameliyatı geçiren Luca, fizik tedavi sayesinde giderek iyiye gidiyor ve daha kolay hareket edebiliyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar