Hayranları "Türkan Sultan"la "Selvi Boylum Al Yazmalım"ı izledi

18 Ekim 2024

A
A

Türk sinemasının "Sultanı" Türkan Şoray, başrolünde oynadığı, Türk sinema tarihinin en önemli sinema filmlerinden "Selvi Boylum Al Yazmalım"ı açık havada hayranlarıyla birlikte izledi.

ZgotmplZ

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) davetlisi olarak KKTC'ye gelen Türk sinemasının usta ismi Türkan Şoray, Atıf Yılmaz'ın yönettiği, Kırgız edebiyatının önemli yazarı Cengiz Aytmatov'un "Kırmızı Eşarplı Kavağım" adlı kısa öyküsünden uyarlanan, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin ile başrollerini paylaştığı 1978 yılı yapımı "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmi sevenleri ile bir arada izledi.

Dün akşam, Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda kurulan ekranda, yazlık sinema nostaljisi tadında yapılan gösterim yoğun bir katılıma sahne oldu. 

Türk sinemasının "Sultanı" Türkan Şoray'a, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Çevre ve  Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu ve GAÜ Kurucu Rektörü ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar de eşlik etti.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, kişisel sosyal medya hesabından gösterime ilişkin yaptığı paylaşımda, "Girne’den 'Türkan Sultan' geçti. Yüzlerce vatandaşımızla birlikte, 'Selvi Boylum Al Yazmalım' Ramadan Cemil Meydanı’nda yeniden heyecanla izlendi. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük paya sahip; Girne Amerikan Üniversitesi'ni yürekten kutlar, teşekkürlerimi sunarım." ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar