İskele'de 10 gün sürecek festival coşkuyla başladı

29 Haziran 2024

Güncelleme: 29 Haziran 2024

A
A

10 gün sürecek olan Geleneksel İskele Festivali dün akşam başladı. Festivalin açılış konserini Edip Akbayram verdi.

ZgotmplZ

Adadaki en köklü festival olma özelliğine sahip İskele Festivali, 5 yıllık aranın ardından dün düzenlenen törenle başladı.

Bu yıl 52’incisi düzenlenen Geleneksel İskele Festivali’nin açılış töreni, festival kortejinin tören alanına yürüyüşü ile başladı.

İskele Ecevit Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önündeki açılış töreni, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun festival ateşini yakmasıyla devam etti. Açılışta barış, dostluk ve sevgi yazılı balonlar ile güvercinler uçurulurdu. Açılış kurdelesi, protokolün de katılımıyla havai fişek gösterileri eşliğinde kesildi.

7 Temmuz'a kadar 10 gün boyunca devam edecek festivalin açılışında, KKTC, Türkiye, Uruguay, Macaristan, İran, Bolivya ve Rusya’dan gelen ekipler gösteri sundu. 

Festivalin açılış konserini ise sanatçı Edip Akbayram verdi. Sahnede, binlerce kişiyle birlikte şarkılarını seslendiren Edip Akbayram, seyircilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

FESTİVALDE YOK YOK...

Renkleri ve kültürleri buluşturacak festivalde 8 ülke katılımıyla, İskele Belediyesi 27'nci Uluslararası Halk Dansları Festivali, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi, İskele Rallisi, Benon Dervişler Bisiklet Yarışması, Tenis Turnuvası, Minikler Halı Saha Turnuvası, Sporting Yarışması, Satranç Turnuvası, Darts Yarışması, İskele Okçuluk Yarışması, Yağlı Direk Bayrak Kapma ve  Dalma Yarışması, Tavla Turnuvası,  lta ile Balık Avlama Yarışması, Kıbrıs Mutfağından Lezzetler Yarışması, Geleneksel Kıbrıs Türk Gecesi,  Basketbol Şöleni ve Çocuk Şenliği olacak.

Festivalde bugün Grup Otantik,  3 Temmuz Çarşamba günü Mert Demir, 4 Temmuz Perşembe günü Yahya ve İbrahim Kurşiniler, 5 Temmuz Cuma günü Selçuk Balcı ve 7 Temmuz Pazar günü Simge Sağın da konser verecek. Tüm konserlere giriş ücretsiz olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar