Larnakalılar ve İskeleliler buluştu

5 Temmuz 2024

A
A

52'nci Geleneksel İskele Festivali'nde dün akşam, Larnakalılar Gecesi düzenlendi. Larnakalılar ile İskelelileri buluşturan gecede, konserler, İskele'nin yerel tatlarının olduğu ikramlar yapıldı.

ZgotmplZ

5 yıllık aranın ardından yeniden düzenlenen 52'nci Geleneksel İskele Festivali'nin 7'nci günü olan dün (4 Temmuz) Larnakalılar Gecesi düzenlendi.

Larnakalılar’ı 5 yıl sonra İskele’de buluşturan gecenin bu yıl 12’ncisi yapıldı.

Geceye, Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Halil Dericioğlu, Zekiye Gece ve Sefa Kurukafa’nın yanı sıra Larnakalılar Derneği Başkanı Zarifşen Menteşoğlu, Onursal Başkanı Göksel Saydam, Kurucu Başkanı Ayten Akmen, Larnakalılar ile İskele halkının yanı sıra yerli yabancı çok kişi katıldı.

ANI PLAKETLERİ - KINA GECESİ 

Larnakalılar Gecesi’nde Larnakalılar Derneği Onursal Başkanı Göksel Saydam ile kurucu başkanı Ayten Akmen’e plaket taktimi de yapıldı. Gecede İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ise Kıbrıs kültürünün önemli bir parçasını oluşturan Kına Gecesi’ni canlandırdı.

GECEDE İBRAHİM KURŞİNİLER VE YAHYA SAHNE ALDI

İskele’nin yöresel lezzetlerinden olan Nohutlu pilav ve hurmalı acuva tatlısının yanı sıra kuruyemiş işe çörek ve hellimin ikram edildiği gecede, Aksoy Hüseyin Ruso ile Hüseyin Garip, Larnaka temalı söyleşilerde bulundular.

Gecenin onur konuğu, duayen isim İbrahim Kurşiniler ile Yahya ve Orkestrası'nın konseri de büyük alkış aldı. Konsere ara ara gecenin sunucusu kendisi de müzisyen olan Kubilay Aşık da eşlik etti.


 
Gecede özel kaplar içinde misafirlere dağıtılan nohutlu pilavlar, sürprizleri de beraberinde getirdi. Kapların altında ‘kazandınız’ ifadesi yer alırken, kazananlara İskele bölgesindeki otellerden konaklama hediye edildi.

Gecede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Larnakalılar’ın adanın birçok bölgesinde olduğunu söyleyerek, Kıbrıslı Türklerin Larnaka başta olmak üzere Limasol’dan, Baf’tan Güney Kıbrıs’ın birçok bölgesinden Kuzey’e gelip yerleştiğini anımsattı.

Larnaka’nın ulusal mücadele döneminde en çok şehit veren bir bölge olduğunun da altını çizen Töre, şehitlerin olmadan bir toplumun olamayacağını ve özgürlüğe kavuşamayacağını da vurguladı.

Töre, Kayıp Otobüs Şehitlerini de hatırlatarak, İskele Belediyesi tarafından yapılan ve 13 Mayıs’ta açılışı gerçekleşen Kayıp Otobüs Anıtı’yla da hatıraların yeniden canlandığını, canlı da tutmak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

KKTC bizim milli devletimizdir diyen Cumhurbaşkanı Vekili, 20 Temmuz’da Mutlu Barış Harekatının 50. Yılının kutlanacağını da belirterek, bugünün büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacağının da altını çizdi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasında, festivalin bu kadar talep görmesini, her yıl büyük bir özlem ve heyecanla beklenmesini de festival bünyesinde yer alan gecelere bağlayarak, Larnakalılar Gecesi'nin de geçmişten günümüze ışık tutan ve bu ışığı geleceğe de taşınması açısından çok kıymetli ve değerli bulduklarının altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar