Londra'da Kıbrıs Türk Kültür Festivali açıldı

30 Haziran 2024

A
A

Londra’da düzenlenen 7. Kıbrıs Türk Kültür Festivali, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu'nun katılımıyla açıldı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Londra’da düzenlenen 7. Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi.

Enfield bölgesinde düzenlenen etkinliğe, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, KKTC'nin Londra Temsilcisi Çimen Keskin, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Kıbrıs Türk ve Türk toplumu temsilcileri ile Birleşik Krallık Parlamentosu eski üyeleri katıldı.

Festivalde Hornsey Atatürk Türk Okulu folklor ekibi gösteri yaptı.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Kenan Nafi, festivale katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Nafi, Kıbrıs Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmanın önemine vurgu yaptı.

Birleşik Krallık Parlamentosu eski üyesi Duncan Smith, Kıbrıs Türk toplumunun hakları için mücadele ettiğini belirterek, festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin, Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Keskin, İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumunun başarılarının gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, festivalin Kıbrıs Türk toplumunun varlığını gösterme açısından önemli olduğunu belirtti ve birlik, beraberlik vurgusu yaptı.

Fikri Ataoğlu, kültürün gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi. Ataoğlu, İngiltere’deki Kıbrıslı Türklere desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANI TATAR DİREK UÇUŞLARA DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’deki vatandaşlara KKTC halkının sevgi ve selamlarını iletti. Tatar, Kıbrıs Türk halkının İngiltere’deki var olma mücadelesini hatırlatarak, bugün her alanda başarılı olan Kıbrıslı Türkleri kutladı. Tatar, kültürün ve milli değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İngiltere’den KKTC’ye direkt uçuşların sağlanmasının önemini belirterek, ambargoların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemenlik haklarına sahip olduğunu ve Kıbrıs sorununa çözüm arayışlarında bu hakların korunacağını belirtti. Festivale katılan ve destek veren herkese teşekkür eden Tatar, seçimde aday olanlara başarılar diledi.

Tatar, parlamentoda Kıbrıs Türk halkının sesi olanların seçilmesinin önemini vurguladı. 

Açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Tatar, eşi Sibel Tatar ve diğer yetkililerle birlikte stantları gezdi ve anı fotoğrafları çekildi. Festivalde, Türk okulları gösteriler ve müzik dinletisi sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar