Talat Derviş Refiker'e son veda

19 Ağustos 2024

A
A

Hayatını kaybeden Eski Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Derviş Refiker için Lefkoşa mahkemeler önünde tören düzenlendi.

ZgotmplZ

Hayatını önceki gün kaybeden emekli Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Derviş Refiker (75) için bugün Lefkoşa mahkemeler binası önünde tören düzenlendi.

Yüksek Mahkeme tarafından düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yanı sıra, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Yüksek Yönetim Denetçisi İlkan Varol, UBP Genel Sekreteri Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, hukukçular, mahkeme personeli, Refiker'in ailesiyle sevenleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin onurlu, görevini layıkıyla yerine getiren ve herkes tarafından sevilen bir yargıcını yitirdiğini söyleyerek, Refiker'in ülkenin bağımsız yargısına ve itibarına bağlılığının altını çizdi.

Tatar, Talat Derviş Refiker gibi yargıçların kolay yetişmediğini de belirterek, verdiği kararları kitaplaştırarak iz bırakan Refiker'in ruhunun şad olmasını diledi, ailesine ve hukuk camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ da törende yaptığı konuşmada, Refiker'in yaşamını yitirmesinin hukuk camiasında büyük üzüntü yarattığını belirterek, Refiker'in titiz, saygın ve beyefendi kişiliğine vurgu yaptı.

Hukuk alanındaki tecrübelerini iki kitapta toplayan Refiker'in, emekliye ayrıldıktan sonra kitapları güncelleyerek camiaya rehberlik etmeye devam ettiğini anlatan Özerdağ, Refiker'in ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

Mahkemeler önündeki törenin ardından Refiker'in naaşı, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla Lefkoşa Mezarlığı'na defnedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar