![](/static/img/logo-myk-gundem.png)
Ataoğlu işsizliğin giderilmesi için neler önerdi?
19 Ocak 2022
Güncelleme: 19 Ocak 2022
KKTC’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu kaydeden Ataoğlu, yeni hükümet dönemlerinde işsizliğin giderilmesi için uygulama yoluna gideceklerini belirttiği projeleri anlattı.
![ZgotmplZ](https://mykibris.s3.eu-central-1.amazonaws.com/md/19122JIxQgi0n_fikri-ataoglu-dp-18ocak.jpg)
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, ulusal ekonomi stratejisi belirlenirken tam istihdamı hedef alacaklarını vurguladı.
23 Ocak'ta gerçekleşecek milletvekilliği erken genel seçimleri ile ilgili Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) yapacağı 7 konuşmadan 5'incisini gerçekleştiren Ataoğlu, bu konuşmasında DP’nin gelir dağılımındaki adaletsizliği nasıl gidermeyi tasarladığı, işsizlik konusunda ne yapacağı, eğitim-kültür ilgili düşünceleri ve üniversitelerle ilgili projeleri anlattı.
Fikri Ataoğlu'nun konuşmasında yapılacakları şöyle sıraladı:
- Demokrat Parti’nin içinde olacağı hükümetin önümüzdeki dönemde uygulayacağı ekonomik program ve politikalarda, 'sosyal adalet' gözetilecek ve 'insanı' merkeze koyan yeni bir kalkınma yaklaşımı benimsenecektir.
- Uygulanacak ekonomik program, sosyal politikalarla uyumlu, sosyal bütünleşmeyi ve dayanışmayı sağlayıcı, işsizliği azaltıcı nitelikte olacak; ekonomik büyümeden elde edilecek nimetlerin adaletli bölüşümünü sağlayacak daha insani bir yapı taşıyacaktır.
- İşgücünün niteliğini artıracak ve işsizlere işgücü piyasasının talepleriyle uyumlu beceriler kazandıracak politikalar uygulanacaktır.
- Üretimi ve istihdam artışını engelleyen yapısal ve kurumsal bozukluklar kaldırılacak, 'yatırım' ve 'üretimin' önünü açan bir ekonomik yaklaşım benimsenecektir.
- Yeni müteşebbislerin ortaya çıkması teşvik edilecek ve kırsal kalkınmaya ağırlık veren programlar uygulanacaktır.
- Çalışan kesimlerin vergi yükü kademeli olarak hafifletilecektir.
- Sosyal güvenlik ağı genişletilecek ve yoksul kesimlere hizmet götüren yardım kurumları yeniden yapılandırılacaktır.
- Ekonomik büyüme, istihdamı artırma ve işsizliği azaltmanın en temel yoludur. Yerli ve yabancı sermayenin ülkemizde yatırım yapması özendirilerek, makroekonomik ortamda, sürdürülebilir büyüme sağlanacaktır.
- Ulusal ekonomi stratejisi belirlenirken tam istihdam hedef alınacak, bu hedef gözetilerek ekonomik büyümeye, reel sektör yatırımlarına ve üretime dönük politikalar geliştirilecektir.
- Ülke gerçeklerine ve teknolojik gelişmelere cevap verecek bir insan gücü planlaması yapılacak, mesleki ve teknik eğitime ağırlık verilecektir. Her yaştaki işsiz ve mesleksiz kişilerin, ilgilerine, yeteneklerine ve fiziki özelliklerine uygun meslek sahibi olabilmeleri amacıyla kısa süreli eğitim ve danışmanlık hizmetleri etkin hale getirilecektir.
- Standart dışı esnek çalışma biçimleri, ülke şartlarına ve uluslararası kriterlere uygun yasal düzenlemeye kavuşturulacaktır.
- DP, eğitime partiler üstü bir konu olarak bakmaktadır. Eğitim konusunda yapılacak düzenlemeler, ben yaptım oldu yaklaşımı ile değil, sivil toplum örgütlerinin görüşleri dikkate alınarak, katılımcı bir anlayışla yapılacaktır.
- Önümüzdeki iktidar sürecimizde öğretmenlerimizin, hak ettikleri yaşam kalitesine kavuşması için gerekli adımları atacaktır.
- Öğretmen atamalarında mesleki değerlendirmeler temel alınarak, liyakata dayalı sistem kurulacaktır.
- Meslek içi eğitimler, günümüz dünyasının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, öğretmenlerimizin katılımını artıracak, eğitimdeki gelişmeleri ve yenilikleri takip edip sürekli gelişimlerini sağlayacak şekilde düzenlenecektir.
- Öğretmenlerimizin ders yükü azaltılarak daha verimli çalışmalarını sağlayacak düzenlemeler yapılacaktır.
- Okullarımız yetersiz olan altyapı eksiklikleri giderilerek, dijital dünyaya uyum sağlayacak şekilde geliştirilecektir,
- Eğitim müfredatında günümüz dünyasına uygun düzenlemeler yapılarak, çocuklarımızın kod yazılımı ve robotik gibi konularda eğitim alması sağlanacaktır.
- Kültürümüzün korunması kapsamında, geleneksel ürünlerimizin unutulmaması ve çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için eğitimde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
- Meslek liseleri, iş dünyasının taleplerini karşılayacak şekilde ihtiyaç duyulan meslek alanlarına göre yeniden düzenlenecektir.
- Önümüzdeki dönemde Devletimizin belirleyeceği, sosyal ve ekonomik kalkına planına uygun olarak yüksek öğrenim gençliğimizle üniversitelerimizi kapsayacak bir planlama gerçekleştirilecektir.
- Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon Ve Koordinasyon Kurulu’nun verimli çalışmasını sağlayacak düzenlemeler yapılacaktır.
- Üniversitelerimizin, uluslararası üniversitelerle işbirliği yapması teşvik edilecektir.
- Üniversitelerimiz, günümüz dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek teknoloji içerikli programlar açması, Ar-Ge merkezi yatırımlarına yönelmeleri, uluslararası Teknoloji Festivalleri ve yarışmalar düzenlemeleri teşvik edilecektir.
- Üniversite öğrencilerimizin uluslararası Fuarlara, festivallere ve yarışmalara katılmalarını teşvik edecek düzenlemeler yapılacaktır.
- Ülkemize Türkiye ve Üçüncü ülkelerden gelen öğrencilerin ülkemizi, kültürümüzü, sanatımızı daha iyi tanımaları, sevmeleri, ailelerini buraya getirmeye yönelmeleri için özel çalışmalar yapacağız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
Bizi Facebook'ta takip edin!
mykibris.com'u Facebook üzerinden takip edin, son paylaşımlardan haberdar olun.
Yorum Yap
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.
Tüm Yorumlar