"Bir çocuğun hayatı, bir binanın kaderine bırakılmamalı"

12 Nisan 2025

Güncelleme: 12 Nisan 2025

A
A

Türkiye'de deprem çalıştayına katılan Ruşen Yücesoylu Karakaya, "Biz artık sadece yas tutan değil; evlatları için adalet isteyen anneler, babalar, kardeşler, dostlarız." dedi.

ZgotmplZ
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği (TARDE) iş birliğiyle düzenlenen kongre ve çalıştaya katıldı.

4'üncü Türkiye Travmatik Stres Kongresi ve İstanbul Depreminin İlk 3 Günü Çalıştayı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul kampüsünde düzenlendi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, kongrede sunum yaptı.

Risk azaltma odağında afetlere hazırlık, hızlı müdahale ve afet sonrası çalışmalara katkı sağlamayı hedefleyen tema ile planlanan konferans ve çalıştayda, afet sonrası kritik öneme sahip "Altın saatler" olarak adlandırılan ilk 72 saatlik hayati dönem sektörel bazda ele alındı.

KARAKAYA

Çalıştayda sunum yapan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, 6 Şubat’ta, o karanlık gecede sadece canlarını değil, hayallerini, geleceklerini, evlatlarının umutlarını da kaybettiklerini söyledi.

"Ancak bu acıyı yalnızca yüreğimize gömüp susmak, olan biteni kadere bağlamak bizim için bir seçenek değil. Çünkü biliyoruz ki bu kayıplar ihmalin, sorumsuzluğun, denetimsizliğin sonucuydu." diyen Karakaya, canlarının hayatını kaybetmesine sebep olan tüm sorumluların hesap vermek zorunda olduğunu vurguladı.

"HER 6 ŞUBAT, BİZİM İÇİN ZAMANIN DURDUĞU GÜNDÜR"

6 Şubat'ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Karakaya, şunları söyledi:

"Bizler evlatlarımızı toprağa verirken, sadece canımızı değil; bir takımın, bir şehrin, bir ülkenin hayalini de kaybettik. Ama acımızı içimize gömüp susmadık. Çünkü biliyoruz; bu bir doğa olayıydı, evet. Ama ölüm şekilleri kader değildi. O bina neden yıkıldı? Çocuklarımız neden oradaydı? Neden zamanında yardım ulaşmadı? Bizler, bu soruları sormaktan asla vazgeçmeyecek aileleriz. Biz artık sadece yas tutan değil; evlatları için adalet isteyen anneler, babalar, kardeşler, dostlarız. Her 6 Şubat, bizim için zamanın durduğu gündür. Ama bir yandan da mücadelemizin başladığı gündür. Çünkü biz unutmayacağız. Ve biz unutturmayacağız."

İsias Otel davası süreci hakkında da bilgiler veren Karakaya, "Mücadele sadece bizim değil. Bu, gelecekte başka çocuklar aynı acıyı yaşamasın diye verilen bir toplumsal vicdan mücadelesidir. Ama ne yazık ki zaman zaman sessizlikle karşılaştık. Geciken adaletin, evlatlarımızı geri getirmeyeceğini biliyoruz ama şunu da biliyoruz; geciken adalet, adalet değildir. O yüzden pes etmiyoruz. Duruşumuzla, mitinglerle, dilekçelerle, susmadan konuşarak her platformda mücadele ediyoruz. Ve son nefesimize kadar da edeceğiz. Çünkü bu mücadele, sadece kaybettiğimiz evlatlarımız için değil; henüz kaybetmediğimiz binlerce çocuk için veriliyor." dedi.

"BİR ÇOCUĞUN HAYATI, BİR BİNANIN KADERİNE BIRAKILMAMALI"

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin yaptığı çalışmalarla da ilgili bilgi veren Karakaya, dernek çatısı altında sadece adalet mücadelesi değil, aynı zamanda evlatlarının hatırasını yaşatacak kalıcı çalışmalar yürüttüklerini de anlattı.

Karakaya sunumunu şu sözlerle tamamladı:

"Bu yolda herkesten destek istiyoruz. Unutmayın, bu sadece bir ailenin ya da bir şehrin değil, hepimizin mücadelesi. Bir çocuğun hayatı, bir binanın kaderine bırakılmamalı.

Şampiyon Meleklerimizin adını yaşatmak için çıktığımız bu yolda, birlikte yürümeye davet ediyoruz sizleri. Çünkü ancak birlikte güçlü, birlikte ses oluruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir