Çalıştığı yerden para çaldı... Cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 17 Temmuz 2024

Güncelleme: 17 Temmuz 2024

A
A

Çalıştığı iş yerine gece farklı zamanlarda girerek, toplam 400 dolar ve 7 bin TL çalan Pakistan uyruklu zanlı, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Çalışma iznini yenilemeyen iş yeri hakkında da soruşturma başlatıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da çalıştığı iş yerinden para çalan Pakistan uyruklu M.Z., teminat talebiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede bulguları aktaran polis memuru, zanlının “müstahdem tarafından, sirkat ve bina açma” suçlarından tutuklandığını söyledi. 

Polis, zanlının çalıştığı ve işletmeciliğini K.B.’nin yaptığı oto servis garajına, 29 Nisan 2024- 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında kapandıktan sonra gizlice girip, kilitli ofise tornavida ile girerek, komodinin kilitli üst çekmecesini tornavida ile hasar vermeden açarak, 200 Dolar bir, 200 Dolar bir, 5 bin TL bir ve 2 bin TL bir olmak suretiyle, toplamda 400 Dolar ve 7 bin TL nakit parayı aldığını aktardı. 

Olayın bilgilerine 13 Temmuz 2024 tarihinde geldiğini ve zanlının tutuklandığını söyleyen polis, yapılan soruşturmada zanlının göstermesi ile olayda kullanıldığı düşünülen tornavidanın emare olarak zapt edildiğini söyledi. 

Polis, zanlının 3 gün tutukluluğu süresinde yapılan muhaceret kontrolünde, 25 Mayıs 2024 tarihinde çalışma izni süresinin bittiğini, yeni bir izin çıkarmak için 90 gün süresinin olduğunu, bu nedenle yasal statüsünün devam ettiğini belirtti.

İş verenin zanlının çalışma iznini yenilemeyip, çalıştırmaya devam ettiğini, bu nedenle iş yeri hakkında soruşturma başlatıldığını belirten polis, tutuklu yargı talep etti. 

Yargıç, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar