Erhürman, Kıb-Tek ile ilgili sorunlarda başbakanı "siyasi sorumluluk üstlenmiyor" diye eleştirdi

13 Ağustos 2024

A
A

Başbakanlığın elektrik konusunda herhangi bir açıklama yapmamasını eleştiren Erhürman, iktidarın beş yıldır sorunları çözemediğini savundu.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) ve ülkenin ekonomik durumu ile ilgili hükümeti eleştirdi, toplumsal değişim için halkın iradesini göstermesi gerektiğini belirtti.

CTP'den verilen bilgiye göre, Erhürman, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ve ülkenin ekonomik durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kıb-Tek’in, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na değil, Başbakanlık’a bağlı olduğunu hatırlatan Erhürman, Başbakanlığı, elektrik kesintileri, akaryakıt temini, santrallerden çıkan kara dumanlar, çevre zararı konusunda eleştirdi, hükümetin açıklama yapmasını istedi.

Elektrik konusunda El-Sen’in de, Makine Mühendisleri Odasının da uzun süredir uyarılarda bulunduğunu belirten Erhürman, “Duman siyaha döndü ve makineler zarar görüyor. Ya akaryakıt zamanında tedarik edilmediği için ya da akaryakıt bitiyor ve dibinde çamur gibi bir şey oluşuyor ve o yanıyor" diye konuştu.

Tufan Erhürman, 4 yıldır bozuk olan santralin ise bu hafta işlemeye başlayacağının “ümit edildiğinin” açıklandığını belirterek bunu eleştirdi ve “5 yıldır hükümettesiniz, bundan fazla istikrar mı olur?” diye sordu.

“SİYASİ SORUMLULUK ÜSTLENİLMİYOR”

Erhürman, hükümetin Kıb-Tek’le ilgili sorunlarda siyasi sorumluluk üstlenmediğini savunarak, "Başbakan Ünal Üstel, bu işin siyasi sorumlusu olarak tek bir açıklama yapmadı. Hasan Taçoy da bakanken imza attı dört santral için. Şu andaki sorun o santrallerin alınmaması sorunu değil, kurulu gücün tam kapasiteyle çalışmamasıdır." dedi. Erhürman, hükümetin beş yıldır iktidarda olduğunu ancak Kıb-Tek'i çok daha kötü bir duruma getirdiğini savundu.

“BAKIM VE ONARIM YAPILMADI”

"Makinelerin hepsini bozdular, bakım onarımlarını yapmadılar” diyen Erhürman, dört yıldır bozuk olan santrali bir hafta içinde devreye sokmaya çalıştıklarını yineleyerek, Başbakanlığın elektrik konusunda hiçbir açıklama yapmamasını eleştirdi.

"İKTİDAR 5 YILDIR SORUNLARI ÇÖZEMEDİ"

"UBP hükümettedir ama beş senenin içinde dört başbakan değiştirdiyse istikrar sorunu oradadır" ifadelerini kullanan Erhürman, aynı zihniyetin beş yıldır iktidarda olmasına rağmen sorunları çözemediğini savundu. 

"HALK BEĞENMEDİĞİ YÖNETİMİ DEĞİŞTİRME İRADESİ GÖSTERMELİ"

Son olarak, toplumsal değişim için halkın iradesini göstermesi gerektiğini belirten Erhürman, "Bugün yaşadıklarımızdan mutlu değilim ama hissediyorum, iyiye gidiyoruz diyen var mı? O zaman değiştireceksin. Beğenmediğini değiştirme iradesi toplumsal varoluş refleksidir" dedi. Erhürman, halkın beğenmediği yönetime karşı değiştirme iradesini göstermesi gerektiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar