Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeniden aday olacağını açıkladı

24 Temmuz 2024

Güncelleme: 25 Temmuz 2024

A
A

2025 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, A Haber canlı yayınında adaylık sorusuna verdiği yanıtta, kendi döneminde iki devletli siyaset için yoğun diplomasi yürütüldüğünü, başarılı işler yaptıklarını belirterek 2025 yılında yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı.

Tatar, 18 Ekim 2020'de yapılan seçimin kinci turunda Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Tatar, Cumhurbaşkanlığı döneminde attığı adımları işaret etti ve ''Tüm bunları başarabilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak bir sonraki dönemde olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Tatar, harekatın Kıbrıslı Türkler için bir dönüm noktası olduğunu ve adada barışı, huzuru ve güvenliği sağladığını vurguladı. Türkiye'nin harekat sırasındaki ve sonrasındaki desteğinin Kıbrıs Türk halkı için hayati önem taşıdığını ifade etti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VE MÜZAKERE SÜRECİ

Tatar, Kıbrıs'ta iki devletli çözümün vazgeçilmez olduğunu belirtti. Rum tarafının Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak göstermeye çalıştığını ve eşitlik temelli bir anlaşmayı reddettiğini dile getirdi. Bu nedenle, Kuzey Kıbrıs'taki egemen devletin Türkiye ile iş birliğini sürdüreceğini, Türkiye'nin garantörlüğünün ve Türk askerinin varlığının devam edeceğini söyledi. Tatar, iki devletli çözümün sadece Kıbrıslı Türklere değil, Rum tarafına da fayda sağlayacağını ifade etti.

KIBRIS'IN STRATEJİK ÖNEMİ

Kıbrıs, hem Kıbrıs Türklerinin bekası hem de Türkiye'nin güvenliği için stratejik bir öneme sahiptir. Ada, Akdeniz'deki stratejik konumu nedeniyle Mavi Vatan ve Gök Vatan kavramları çerçevesinde büyük bir değer taşır. KKTC, Türk dünyasının Akdeniz'e açılan penceresi ve kapısı olarak görülmektedir.

Kıbrıs'ta 60 yıldır zaten 2 halk yaşıyor, aksi düşünülemez. Bir anlaşma olursa onlara da çok büyük faydası ve yararı olacak. Kıbrıs meselesinin gerçekçi zeminde çözümlenmesi herkese büyük fayda sağlayacaktır diye değerlendiriyoruz..

.KKTC'NİN TANINMASI VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Tatar, KKTC'nin tanınması için çabaların sürdüğünü ve Kuzey Kıbrıs üzerindeki ambargo ve izolasyonların kaldırılması gerektiğini belirtti. KKTC'nin tanınmasının milli bir dava olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda büyük destek verdiğini vurguladı. 50. yıl dönümünde Türkiye'den gelen destek, KKTC'nin uluslararası arenada tanınması ve hak ettiği yeri bulması için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar