Dereboyu'nda iki ay sürecek kanalizasyon çalışmaları başlatılacak

18 Temmuz 2024

A
A

Lefkoşa'da Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu), Bedrettin Demirel Caddesi ve iki yolu birleştiren Gültekin Şengör Sokak’ta, 22 Temmuz’da kanalizasyon çalışması başlatılacak. Çalışmada, sorunlara neden olan ana taşıyıcı boru değiştirilecek.

ZgotmplZ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı bölge sakini ve esnafına yönelik Kumsal Park’ta bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Harmancı konuşmasında 40’ıncı yılına yaklaşan, ciddi hasar gören ana taşıyıcı borunun tıkanmalara ve çöküntülere neden olduğunu, zaman zaman oluşan kokunun nedeninin de bu boru olduğunu ifade etti.

Başkan Harmancı, borunun oldukça yıprandığını ve yüksek basınçlı temizlik işlemine dayanamayacağını, tek çözüm şeklinin boruların değişimi olduğunu kaydetti.

Harmancı bu kapsamda Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu), Bedrettin Demirel Caddesi ve iki yolu birleştiren Gültekin Şengör Sokak’ta, 22 Temmuz’da kanalizasyon çalışması başlatılacağını bildirdi.

Mehmet Harmancı, kanalizasyon çalışmasının tamamlanmasıyla Mehmet Akif Caddesi’nde Başbakanlık ışıklarından başlattıkları üst yapı geliştirme çalışmalarına da devam edilebileceğini kaydetti.

Modern ve dayanıklı malzemelerle uzun ömürlü bir altyapı oluşturulacağını söyleyen Harmancı, mevcut ev bağlantılarının da yenileneceğini söyledi.

Harmacı “Nitelikli kentsel gelişimi sağlamak ve Lefkoşa’mızı daha güzel yarınlara hazırlamak için sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

"ÇALIŞMALAR İÇİN ŞEHRİN EN AZ YOĞUN OLDUĞU DÖNEM SEÇİLDİ"

LTB Başkanı Harmancı, çalışmalar için yaz mevsiminin seçilme nedeninin çalışmalardan dolayı şehir yaşamını en az etkileneceği dönem olması olduğunu, çalışmaların eğitim yılı başlamadan önce tamamlanacağını kaydetti.

36 MİLYON TL’LİK YATIRIMI AB FİNANSE EDECEK

Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek, 3 etaptan oluşacak ve 15 Eylül’e kadar tamamlanacak projenin maliyeti 36 milyon TL.

Çalışmalar boyunca acil durumlar için 0533 843 0582 numaralı hat tahsis edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar