Erhürman'dan elektrik kesintileri konusunda hükümete tepki

11 Ağustos 2024

Güncelleme: 12 Ağustos 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak hükümetin açıklama yapmamasını eleştirdi. Erhürman, KIB-TEK Genel Müdürü'nin itiraf gibi açıklamasını değerlendirdi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak hükümetin açıklama yapmamasını eleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, "Bütün ülke elektrikten söz ederken bu alanda siyasi sorumluluğu olan hükümetin açıklama yapmasını beklersiniz doğal olarak. Ama açıklama yok çünkü ülkede aslında 'hükümet' falan yok!" ifadelerini kullandı.

Erhürman’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ülkede elektrik kesintileri sürerken, bu konuda açıklama yapması gereken hükümet sessizliğini koruyor. Açıklamalar KIB-TEK Genel Müdürü'nden geliyor ve ibretlik ifadeler var:

Geçen yıl Temmuz ayının tüketimine bakıldığında yüzde 50 artış görüyoruz.' Nüfus artışı var ama bu artışın ne kadar olduğunu bilmiyoruz çünkü nüfus politikamız yok. Alt yapıyla ilgili her şeyde başımız belada!

'Yakıt tedariğinde sorunlar yaşandı. Depoların dibindeki yakıt kullanıldı. Bu yakıt kirli bir yakıttı.' Kirli yakıt kullanıldı, makineler ve çevre zarar gördü çünkü yakıt ihtiyacı doğru hesaplanamadı veya yakıt geç getirildi.

'Dört yıldır bozuk olan jeneratör önümüzdeki hafta devreye girecek.' Beş yıldır aynı hükümet iktidarda ve dört yıldır bozuk olan jeneratör ancak şimdi devreye girecek.

Bu ülkede halk, elektrik kesintileri ve bozulan elektrikli aletlerle uğraşıyor, üstüne üstlük dünyanın parasını ödüyor. Elektriğin ne zaman ve neden kesileceğinden haberdar dahi edilmiyor. Bu durumu hak etmediğimizi göstereceğimiz zaman yakındır. Bu zihniyet gidecek, bu rezalet bitecek."

Erhürman, hükümeti eleştirerek, yaşanan elektrik kesintilerinin nedenlerinin açıklanmasını ve sorunların çözülmesini talep etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar