Hangisi haklı? Bin Dolar asgari ücreti Üstel övdü, Tatar eleştirdi

1 Eylül 2024

Güncelleme: 1 Eylül 2024

A
A

Girne Belediye Başkanı Şenkul, Başbakan Ünal Üstel’in asgari ücreti 1000 Dolar'a çıkardık diye övündüğünü, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ise 1000 Dolar asgari ücretin fazla olmasını eleştirdiğini hatırlatarak ekonomik krizin yaklaştığını savundu.

ZgotmplZ

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, asgari ücret ve kamu maaşlarına yapılan zamların enflasyonu yükselttiği yönündeki görüşleri eleştirdi.

Şenkul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekonomik sorunların yalnızca maaş zammı ile çözülemeyeceğini belirterek, piyasanın rekabet gücünün önemine dikkat çekti.

"RAKAMLAR DEĞİL, SATIN ALMA GÜCÜ ÖNEMLİ"

Başbakan Ünal Üstel’in asgari ücreti 1000 Dolar'a çıkardık diye övündüğünü, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ise 1000 Dolar asgari ücretin olamayacağını savunduğunu belirten Şenkul, "Hangisi haklı? İkisi de haklı değil. Çünkü esas olan satın alma gücüdür, piyasanın etkileşim içinde bulunduğu bölgelerle mukayeseli avantaj oranıdır” dedi.

Şenkul, Türk Lirası enflasyonuna ek olarak %25-30 oranında yerel enflasyonun, piyasanın güneye karşı mukayeseli üstünlüğünü kullanarak ve sadece hayat pahalılığı artışına odaklanarak bugüne kadar suni şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Emlak fiyatlarının aşırı şişmesi, güneydeki davalar ve diğer olumsuz gelişmelerle piyasanın daraldığını ve maliye gelirlerinin reel olarak düşmeye başlayacağını söyledi.

"EKONOMİK SIKINTI KAPIDA"

Piyasanın sıkışmaya başladığını ifade eden Şenkul, ekonomik sıkıntıların kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, “Yıllardan sonra yeniden asgari ücretin altında maaş uygulaması başladı” dedi. Asgari ücret tartışmaları yerine, ülkeyi içinde bulunduğu durumdan çıkaracak orta vadeli ve gerçekçi bir programa ihtiyaç olduğunu vurgulayan Şenkul, hükümet çevrelerinin bu gerçekleri dikkate alması gerektiğini belirtti.

"GELECEK HÜKÜMETLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

Şenkul, hükümet çevrelerinin bu eleştirilerden hoşlanmayabileceğini belirtse de mevcut ekonomik sorunların bir sonraki hükümete kalacağını ve herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini ifade etti.

Şenkul açıklamasını, “İyi pazarlar dilerim…” diyerek sonlandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar