"Neden 5 jeneratörün beşi de birden duruyor?"

16 Ağustos 2024

Güncelleme: 16 Ağustos 2024

A
A

Başbakan Üstel, 5 jeneratörün de onarıldığını ve devrede olduğunu söyleyerek, “Bundan sonra elimiz Teknecik’in üstünde olacak.” dedi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşanan gerginliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “sabotaj” iddialarına açıklık getirdi.

Üstel şöyle konuştu:

“Üç günden beri jeneratörlerin devreye alınmaması için ısrarla diretiyorlar. Sorduk, neden 5 jeneratörün beşi de birden duruyor? Bunun cevabını istedik. Bunun cevabını hiçbiri veremez. Neden bacadan bu kadar zamandır kara dumanlar çıkıyor? Bu cevapları araştırırken, sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu gördük ve bir ekibi konuyu araştırması için görevlendirdik. Makinaların tamiratının ne zaman biteceğini sorduk. ‘Daha 3-4 günümüzü alır.’ yanıtını verdiler. Ben de 3-4 gün bu halkın bu kadar sıcak altında elektriksiz kalamayacağını söyledim.”

Ünal Üstel, santralin tamiri için yardımcı ekip teklif ettiklerini, santral personelin bu teklifi kabul ettiğini, ancak El-Sen’in buna karşı çıktığını kaydetti.

Arızalı 5 jeneratörün, bir gecede, sabaha kadar tamir edildiğini, şimdi de devrede olduğunu işaret eden Başbakan Üstel, “Artık elimiz, elektrik santralinin üzerinde olacak. Hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ünal Üstel, “Sendika başkanı ve yönetimi sendika çalışanlarının haklarını korusun, hiç itirazımız yok. Ama bu şekilde müdahalelere müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar