Yeni TC elçisi bugün göreve başlıyor

15 Ağustos 2024

A
A

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı iken Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanan Yasin Ekrem Serim, bugün yeni görevine başlıyor.

ZgotmplZ
Yasin Ekrem Serim, son olarak 17 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı sıfatıyla beraberindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etmişti.
Cumhurbaşkanlığı

Metin Feyzioğlu'nun yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği görevine atanan Yasin Ekrem Serim, bugün görevine başlayacak.

Serim güven mektubunu bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunacak. Tatar, Büyükelçi Serim’i saat 15.30’da kabul edecek. 

Yasin Ekrem Serim göreve başlamadan önce dün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Serim, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilerek Lefkoşa Büyükelçiliği görevimize başlamadan önce talimatlarını aldık.” ifadelerini kullandı. Büyükelçi Serim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunarak, “Yüksek tensipleriyle şahsımı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak onurlandıran Zat-ı Devletlerine kabulleri ve başarı dilekleri için şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

YASİN EKREM SERİM KİMDİR?

Yasin Ekrem Serim, 27 Mart 1986 tarihinde Türkiye'nin Kocaeli ilinin İzmit ilçesinde dünyaya geldi.

Girne Amerikan Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünü bitirdikten sonra, İngiltere'de University of Westminster'da Uluslararası İşletme Yönetimi ana bilim dalında yüksek lisans yaptı.

ABD'deki Harvard Üniversitesi'nde sertifikalık programları olan Serim; Müzakere ve İletişim Teknikleri Eğitim Programı ve Güneydoğu Avrupa’da Liderlik Programı'nı bitirdi. 

Yasin Ekrem Serim, kariyerine Avrupa Birliği Bakanlığı'nda danışman olarak başladı. Ardından, Başbakanlık Müsteşarı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü olarak görev aldı. 2015 yılında Başbakan Yardımcısı Danışmanı olarak görev yaparken, 2016-2018 yılları arasında Dışişleri Bakanı Başdanışmanı olarak çalıştı. 2018'de Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü oldu ve 2020'de bu görevine ek olarak Dışişleri Bakanlığı Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü olarak atandı. 14 Ekim 2022 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcısı, 27 Temmuz 2024'te Lefkoşa Büyükelçisi olarak atandı.

İngilizce bilen Yasin Ekrem Serim, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Önceki Görevleri:

  • 2020 – 14 Ekim 2022: Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü, Dışişleri Bakanlığı Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü
  • 2018 – 2020: Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü
  • 2016 – 2018: Dışişleri Bakanı Başdanışmanı
  • 2015 – 2016: Başbakan Yardımcısı Danışmanı, Başbakanlık
  • 2014 – 2015: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü
  • 2013 – 2014: Başbakanlık Müsteşarı Özel Kalem Müdürü
  • 2010 – 2012: Danışman, Avrupa Birliği Bakanlığı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar