Ailelerden "adalet" için siyah çelenk: Huzur ve refahımızı sağlayamayacaksanız inin koltuklarınızdan...

4 Haziran 2024

Güncelleme: 4 Haziran 2024

A
A

Trafik kazalarında yaşamlarını yitirenlerin yakınları, "adalet" arayışı için yakınlarını yitirdikleri noktalara giderek, siyah çelenk bırakmaya başladı.

ZgotmplZ
Ağabey Zafer Ağca, kardeşinin yaşamını yitirdiği kaza yerine siyah çelenk bıraktı.
Samet Karakoç

Kıbrıs’ta adalet arayışına giren trafik kazalarında yaşamlarını yitirenlerin yakınları, seslerini yetkililere duyurabilmek amacıyla yeni bir kampanya başlattı.

Kayıp yakınları, yakınlarını yitirdikleri noktalara giderek, siyah çelenk bırakmaya başladı.

Ağabey Zafer Ağca,  kaza noktasına, siyah çelenk ile birlikte kardeşinin adının ve vefat tarihinin yazılı olduğu bir çelenk de bıraktı.

Bu kapsamda, 25 Mart 2024 günü Lapta'daki oteller bölgesi olarak bilinen yolun hemen gerisinde meydana gelen kazada 19 yaşındaki kardeşi Barış Ağca’yı kaybeden Zafer Ağca, kaza yerine siyah çelenk bıraktı.

Ağca, burada yaptığı açıklamada, yetkililere adalet çağrısında bulundu.

“HUZUR VE REFAHIMIZI SAĞLAYAMAYACAKSINIZ İNİN KOLTUKLARINIZDAN…”

Zafer Ağca, şunları söyledi:

“Annem bana sokağa çıkarken, ‘Oğlum kendine mukayyet ol’ derdi. Eşim şimdi, ben sokağa çıkacağım zaman ‘Kendine dikkat et’ diyor.

Kıbrıs öyle bir yer olmuş artık kendi yaptıklarımızla değil karşı tarafın yaptıklarıyla şekilleniyor olaylar.

O gün burada yaşananlar bir vahşetti. O vahşetten sonra çok daha farklı bir yerlere geldik biz. İşleyiş çok garip,

Kambiyo Yasası’ndan, cebinde fazla parayla çıkan insanlar 10 yılla yargılanıyor. Eşine yalan söyleyip cezaevine gönderenler 2 yılla yargılanıyor ama trafik katliamında canını, canıyla ödeyenler, 7 yılla yargılanmaya başlayıp, 1.5 sene ceza alıp olayı bitiriyorlar.

‘İyi niyet, indirim’ diyorlar… Biz buradan devlet büyüklerinden, bu katliamlara bir ‘dur’ denilmesini, artık bu vahşetin son bulmasını, artık canı yanan bizlerin haklarının, adaletin verilmesini istiyoruz. Bizler artık canımızın yanmamasını, içimizdeki ateşin acısını yaşamak istiyoruz, adalet peşinde koşmak istemiyoruz

Sizlerin orada bulunma sebebi zaten bizlerin huzuru ve refahı. Eğer sizler sağlayamayacaksınız bunları, inin koltuklarınızdan bunları yapabilecek kişiler gelsin oraya. Biz bunları istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Tek dediğimiz şey adalet, adalet, adalet… Bunu siz devlet büyüklerimizden bekliyoruz.”

Ağabey Zafer Ağca, yetkililerden "adalet" beklentisini dile getirdi.
KAZA

Girne - Güzelyurt Anayolu üzerinde, Lapta'daki oteller bölgesi olarak bilinen yolun hemen gerisinde 25 Mart gecesi saat 02.30 meydana gelen kazada, 172 mlgr alkollü olarak direksiyon başına geçen 32 yaşındaki Emirhan Yürük, Girne istikametine doğru seyrettiği sırada otomobiliyle karşı şeride geçmiş, bu sırada karşı istikametten gelen 18 yaşındaki Zeynep Kartal’ın kullanımındaki otomobille kafa kafaya çarpışmıştı. Kaza sonucu Kartal’ın aracında yolcu olarak bulunan 19 yaşındaki Barış Ağca olay yerinde yaşamını yitirmişti. Sürücü Zeynep Kartal ile diğer araçta yolcu olarak bulunan 30 yaşındaki Tuğçe Kocagül ise, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmışlardı. Barış Ağca’nın ölümüyle sonuçlanan kazaya neden olan alkollü sürücü Emirhan Yürük, 5 Nisan’da çıkarıldığı Girne Kaza Mahkemesi tarafından 3 ayı aşmayacak süre için cezaevine gönderilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar