Cengiz Topel Hastanesi'ne yeni servisler eklendi

26 Temmuz 2024

A
A

Cengiz Topel Hastanesi'ne yapılan yeni kardiyoloji servisi ile yenilenen diş hekimliği servisleri, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. açılışına, Başbakan Ünal Üstel, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, iş insanları ile diğer yetkililer katıldı.

ZgotmplZ

Cengiz Topel Hastanesi'ne yapılan yeni servisler bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Başbakan Ünal Üstel, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, bazı milletvekilleri, iş insanları ve diğer yetkililer katıldı.

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL: SAĞLIKTA DEV ATILIMLARA DEVAM EDECEĞİZ

Açılışta konuşan Başbakan Ünal Üstel, Cengiz Topel Hastanesi’nin KKTC için önemine vurgu yaparak, "En zor günlerde bile burası kapanmadı, imkansızlıklara rağmen hizmet verdi, bu yapılan fedakarlıklar göz ardı edilemez" dedi. Üstel, sağlıkta dev atılımlara devam edeceklerini belirterek, 2025 yılına kadar her bölgede hastane ve sağlık ocağı açacaklarını söyledi. Üstel ayrıca, Güzelyurt Hastanesi yapılsa da Cengiz Topel’in geliştirilmeye devam edeceğini vurguladı.

Başbakan Üstel, "Federasyon artık yok, egemen eşit iki devlet var" açıklamasını yineleyerek, UBP’nin dimdik ayakta olduğunu ve yeni yasama yılına başlayacaklarını belirtti. Üstel, "Bizim derdimiz; KKTC, halkımız, ülkemiz ekonomimiz, sağlığımız" dedi ve yeni servislerin ülkeye, bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.

BAŞHEKİM ZAFER HIDIROĞLU: BUGÜN EN GURURLU GÜNÜM

Cengiz Topel Hastanesi Başhekimi Zafer Hıdıroğlu, yeni kardiyoloji laboratuvarı ve yenilenen servislerin açılışında yaptığı konuşmada, hastanenin gelişmesine katkı koyan herkese teşekkür etti ve bugün en gururlu gününü yaşadığını ifade etti.

DİNÇYÜREK: HASTANEYİ DAHA ÇAĞDAŞ BİR YAPIYA KAVUŞTURACAĞIZ

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ise, Cengiz Topel Hastanesi’nin gelişmesi için yapılan çalışmalar ile sağlığa verilen öneme vurgu yaptı. Dinçyürek, sivil toplum örgütleri ile devletin birlikte çalışarak, bölge insanının hızlı ve daha iyi sağlık hizmeti alması için yapılan yatırıma destek veren herkese teşekkür etti.

İş İnsanı Yüksel Alpcan: Hastanenin bölge için önemini vurgulayarak, destek vermeye ve hastaneyi geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Cengiz Topel Hastanesi Kalkındırma Derneği Başkanı İbrahim Ağın: Hastaneye destek olmaya devam edeceklerini, tüm servislerde güçlenmesi ve yenilenmesine katkı sağlayacaklarını söyledi.

LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Öztürk: LAÜ’nün bölge ve ülkenin gelişmesindeki önemini belirterek, üniversite ve bölgenin zirveye taşınması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

UBP Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil: Hastanenin bölge için önemine vurgu yaparak, bölgenin daha ileriye gitmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar