Berova: Mali yönetimde otomasyon için çalışılıyor

9 Eylül 2024

A
A

Maliye Bakanı Berova, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi hayata geçirilince Tasdik Memurları'nın da sisteme entegresiyle, işlemlerin daha güvenli yapılacağını kaydetti.

ZgotmplZ

Fiili olarak Tasdik Memurluğu yapan Tasdik Memurları, Cumhuriyet Meclisi’nden geçerek, yürürlüğe giren Tasdik Memurları Yasası kapsamında hem yetki belgelerini, hem de yeni numaralarını aldı.

Maliye Bakanlığı’nda yer alan toplantıda, ilgili yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce Tasdik Memuru olarak atanmış ve bu yasanın gereklerini yerine getirmiş olan tasdik memurlarına, belge ve yeni numaraları Maliye Bakanı Özdemir Berova tarafından verildi.

Maliye Bakanı Özdemir Berova toplantıda yaptığı konuşmada, günün koşullarında yetersiz kalan Tasdik Memurları Yasası'nda yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirterek, yasa hazırlanırken tüm paydaşlarla istişare yapılıp bir yasa ortaya çıkardıklarını kaydetti.

OTOMASYONUN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA

Göreve gelirken en büyük hedeflerinden birinin kayıt dışılığının önüne geçmek olduğunu vurgulayan Bakan Berova, “Mali Yönetim açısından otomasyonun hayata geçirilebilmesi için çalışmalar yaptık. Burada önemli mesafeler kat ettik. Ve sonuçta "Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi" de hayata geçtikten sonra muhtemelen sizleri de bu sistemin içerisine entegre edeceğiz ve böylelikle sizler de işlerinizi güvenle yapabileceksiniz.” dedi.

Maliye Bakanı Berova, 54/2024 sayılı Tasdik Memurları Yasası'nın uygulanmasında bir takım aksaklıklar ortaya çıkması halinde ise yasada değişiklikler yapılabileceğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar