Kuzey Çevre Yolu, Girne Anayolu'na bağlanacak

28 Ağustos 2024

Güncelleme: 28 Ağustos 2024

A
A

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ile Lefkoşa Girne Anayolu'nun birleşim noktasına yapılacak yonca kavşağının temeli Türkiye Ulaştırma Bakanı ile birlikte atıldı.

ZgotmplZ

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ile Lefkoşa Girne Anayolu'nun kesiştiği noktada inşa edilecek olan yonca kavşağı temel atma töreni, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katılımıyla yapıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören, sırasıyla Karayolları Dairesi Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başbakan Ünal Üstel ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmaları ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törendeki konuşmasında, altı ay içerisinde tamamlanması hedeflenen ve ulaşımı süratlendirecek projenin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyleyerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Bütün bunlar kapsamlı projelerdir.” diyen Tatar, KKTC’nin yatırımlarla her alanda geliştiğini ve bu gibi yatırımların kendilerine cesaret, halka ise umut verdiğini belirtti ve yonca kavşağının hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, konuşmasında altyapının önemine değinerek, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi yerleşkesinin yapılmakta olduğunu, yolların yapıldığını, anavatan Türkiye’den deniz altından su getirildiğini, elektrik getirilmesi için fizibilite çalışması yapıldığını söyledi.

Töre, “Bize soruyorlar ‘neyiniz var?’ Bizim Türkiye'miz Türk milletimiz var. KKTC’miz vardır, ay yıldızlı bayrağımız, özgürlüğümüz, güvenliğimiz var, kahraman Türk ordusu var, Mücahitlerimiz var.” diye konuştu.

Başbakan Ünal Üstel yaptığı konuşmada, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu için 2012 yılında ihaleye çıkıldığını ancak istikrarsız hükümetler nedeniyle yolun tamamlanamadığını ifade ederek, “Biz yolu tamamladık ve hayata geçirdik” diye konuştu.

Yonca Kavşağı’nın hayata geçmesiyle ana arterlerde sıkışan trafiğin rahatlayacağını dile getiren Üstel, transit yolcuların Lefkoşa trafiğine girmeden yollarına devam edebileceklerini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, törende yaptığı konuşmada, göreve başladığında, bugün temeli atılan yonca kavşağının hedefleri arasında ilk sırada olduğunu belirterek, proje ile ilgili istimlak parasını üstlendiğini belirttiği Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi’ne (KEİ) ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişten beridir her konuda KKTC’ye destek olduğunu belirten Arıklı, “Kıbrıs Türkleri olarak ‘şükran sana Anavatan’ değil de ‘kurban sana Anavatan’ dememiz gerekmez mi?” dedi.

Arıklı, “Gönyeli Çemberi trafiği tarihe karışacak.” diyerek, projenin nisan ayına kadar biteceği öngörüsünü paylaştı.

Karayolları Dairesi Genel Müdürü Ahmet Gülşen de, toplam 20 km uzunluğunda projelendirilen Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesinin 4.6 km’lik bölümünün yapımının sürdüğünü belirtti ve proje ile ilgili teknik detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasının ardından, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ile Lefkoşa - Girne Anayolu'nun kesiştiği noktada inşa edilecek yonca kavşağının temeli atıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar